OBORENI REKORDI U JAPANU, MALEZIJI I JUŽNOJ KOREJI: Veliki porast zaraženih korona virusom u prethodna 24 sata

Tanjug

05. 02. 2022. u 14:10

REKORDAN broj novozaraženih od korona virusa zabeležen je u prethodnih 24 časa u tri azijske države - Japanu, Maleziji i Južnoj Koreji.

ОБОРЕНИ РЕКОРДИ У ЈАПАНУ, МАЛЕЗИЈИ И ЈУЖНОЈ КОРЕЈИ: Велики пораст заражених корона вирусом у претходна 24 сата

Foto: AP

U Japanu je dnevni broj novozaraženih premašio 100.000 slučajeva, što je novi maksimum, javila je država televizija NHK, preneo je Rojters.

I Malezija je prijavila 9.117 novozaraženih od kovid-19, što je rekordna brojka u protekla četiri meseca, zbog visoko prenosive varijante omikron.

Oko 97,9 odsto odrasle populacije Malezije primilo je dve doze vakcine, dok je 52,3 odsto primilo treću dozu vakcine.

Oko 88,7 procenata dece stare između 12-17 godina, takođe, je primilo dve doze vakcine.

Malezija je ove nedelje započela vakcinaciju dece od pet do 11 godina.

Južna Koreja je saopštila da je u protekla 24 časa registrovala 36.362 novozaraženih pošto je omikron varijanta nastavila da podstiče rast inficiranih, preneo je Kjodo.

Očekuje se da će se broj zaraženih dodatno povećati jer je mnogo građana Južne Koreje putovalo tokom petodnevnog praznika Lunarne Nove godine, koji se završio u sredu.

BONUS VIDEO:

PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ČUJU SE EKSPLOZIJE I SIRENE ZA VAZDUŠNI NAPAD: Iranski informativni kanal objavio snimak navodnog izraelskog udara (VIDEO)