SAKRIVEN U TOČKOVIMA DOLETEO DO HOLANDIJE: Slepi putnik iz Južne Afrike rizikovao život putujući 11 sati! (VIDEO)

Novosti online

23. 01. 2022. u 23:55

HOLANDSKE vlasti otkrile su slepog putnika koji se krio u prednjem točku teretnog aviona kada je u nedelju ujutro sleteo na amsterdamski aerodrom Šiphol.

САКРИВЕН У ТОЧКОВИМА ДОЛЕТЕО ДО ХОЛАНДИЈЕ: Слепи путник из Јужне Африке ризиковао живот путујући 11 сати! (ВИДЕО)

Foto: shutterstock

Čovek se krio više od 11 sati otkako je poleteo iz Johanesburga u Južnoj Africi, prema portparolu aerodroma Šiphol i policiji. Iako osoba nije identifikovana, zvaničnici su rekli da se veruje da ima između 16 i 35 godina.

-Saznali smo da je jutros pronađena osoba koja se nalazila u teretnom avionu na teretnoj platformi aerodroma, rekla je portparolka aerodroma Šiphol Vilemajke Koster za Si-En-En. Holandska kraljevska vojna policija rešava situaciju, rekao je Koster.

Zemaljska posada aerodroma je prvo primetila nešto što je ličilo na osobu i odmah obavestila nadležne organe. Po dolasku na lice mesta, holandska policija i hitne službe potvrdile su da je muškarac živ, ali da ima nisku telesnu temperaturu, rekla je portparolka holandske kraljevske vojne policije Džoan Helmonds.

-Bili smo iznenađeni kada smo pronašli ovog čoveka, ali još više što je bio živ nakon što je avion preleteo preko 10.000 [kilometara] na veoma, veoma niskim temperaturama, rekla je portparolka holandske kraljevske vojne policije Džoan Helmonds za CNN.

Muškarac je oživljen i stabilizovan na aerodromu, a zatim prevezen u bolnicu u Amsterdamu, dodao je Helmonds.

-Kada se muškarac oporavi i otpusti u bolnici, biće obrađen u Centru za tražioce azila (AZC) gde će biti utvrđen njegov status da li zaista traži azil, rekao je Helmonds.

Vremena letenja između Johanesburga i Amsterdama u proseku su oko 11 sati, a da je let imao zaustavljanje u Keniji, putovanje bi bilo nekoliko sati duže, prema Kraljevskoj holandskoj vojnoj policiji,

Kargoluks, luksemburška kargo avio-kompanija u kojoj je slepi putnik bio, odbio je da komentariše vest dok se ne završi istraga o situaciji.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri