S- 400 STIGAO U BELORUSIJU: Prve jedinice Oružanih snaga Rusije stigle na zajedničke vojne vežbe

Tanjug

23. 01. 2022. u 10:16

DVE divizije ruskih raketnih kompleksa S-400 stigle su u Belorusiju, gde će učestvovati u vojnim odbrambenim vežbama "Saveznička odlučnost 2022".

С- 400 СТИГАО У БЕЛОРУСИЈУ: Прве јединице Оружаних снага Русије стигле на заједничке војне вежбе

Foto: Ministarstvo odbrane RF

Prve jedinice Oružanih snaga Rusije koje će učestvovati u zajedničkim vojnim vežbama „Saveznička odlučnost 2022“ stigle su nešto ranije u Belorusiju sa tehnikom i naoružanjem, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je precizirano, jedinice Istočnog vojnog okruga sa standardnom tehnikom i naoružanjem izvele su kombinovani marš do poligona gde će se izvršavati zadaci borbene obuke na teritoriji Belorusije.

- Tokom vežbi realizovaće se zadaci jačanja zaštite državne granice sprečavanjem prodora naoružanih militanata, blokiranjem kanala za isporuku oružje i municije, kao i potragom, blokiranjem, uništavanjem ilegalnih oružanih formacija i diverzantsko-izviđačkih protivničkih grupa- navodi se u saopštenju.

Praktična dejstva trupa održaće se na pet poligona i četiri aerodroma, a provera će se odvijati u dve faze.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, planirane velike zajedničke vojne vežbe sa Belorusijom ne protivreče Bečkom dokumentu iz 2011. godine o merama jačanja poverenja i bezbednosti.

BONUS VIDEO:

RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA: Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici