DIVLJE SVINJE HARAJU PO RIMU: Životinje okupirale bolnicu San Pijetro, lekari u panici,ne znaju kako da ih se reše

Milica Ostojić - dopisnik iz Rima

18. 01. 2022. u 14:47

- Kada se u 5 ujutru otvore glavna vrata za ulazak u bolnički krug, uredno prelaze pešački prelaz, poštujući okolno zelenilo. Dolaze pred bolnicu, kao radnici koji ulaze u fabrike. Pacijenti? Lekari? Medicinsko osoblje? Ne, divlje svinje, priča Đovani Vrena, direktor Opštih poslova u čuvenoj rimskoj bolnici „San Pijetro“.

ДИВЉЕ СВИЊЕ  ХАРАЈУ ПО РИМУ:  Животиње окупирале болницу Сан Пијетро, лекари у паници,не знају како да их се реше

EPA

On objašnjava da to možda više i nije vest, ali da ti posetioci, najčešće čitave porodice, od odraslih životinja do mladunčadi, predstavljaju ogoroman problem u rimskoj bolnici, s obzirom da je reč o ogrom zdravstvenom kompleksu do koga se stiže veoma prometnom ulicom ili preko zelenih površina.

- NJihovi ulasci su veoma tačni, tačniji su od rodbine koja želi da poseti bolesnike. Samo što otvorimo glavna vrata za ulazak, oni se poređaju ispred odeljenja Hitne pomoći ili krenu ka drugim odelenjima. Ovo postaje opasno u svakom pogledu, pa i po pitanju higijene i i mogućeg prenošenja nekih bolesti, kaže Vrena.

Već je postala atrakcija kada se svinje okupe kontejnera, pa kad ih prevrnu i razbacaju sve otpatke po okolini tražeći hranu. Takve fotografije se postavljaju na društvenim mrežama, ali onim vozačima automobila koji su imali direktan sudar sa životinjama, to nije nimalo zanimljivo. 

EPA

Ne zna se razlog zašto divlje svinje dolaze ispred bolnice i u zonu oko bolnice, gde nema otpada kakvog ima u kontejnerima, a ne dolaze pred bolnicu na doručak kao pred kontejnere koji prepuni. A ako se ponegde u Rimu i ugleda ispražnjen kontejner, ili onaj iz koga ne viri đubre, to postaje vest.

Civilna zaštita reaguje ponekad na dojavu ali ovi nezvani gosti kao da imaju senzore i nestanu kada se osoblje pozove i pojavi. A ako se ponekad i uhvate, kaveza za njihov smeštaj ima veoma malo na raspolaganju. I dok se dogovore Rim kao glavni grad i Region Lacio, u čijoj je nadležnosti rešavanje problema divljih svinja, one se razmnožavaju u ogromnom broju dok zakon za sada zabranjuje njihovo ubijanje.

BONUS VIDEO: 

EVROPA BROJI MRTVE: Katastrofalne poplave napravile pustoš u Nemačkoj i Belgiji

                                                            

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KRALJICA ŠALJE PORUKU NACIJI: Elizabeta donela odluku kako će proslaviti 70 godina na tronu