NITI PRETIMO, NITI POSTAVLJAMO ULTIMATUME: Rusija jasna - "Mi samo upozoravamo!"

Novosti onlajn

17. 01. 2022. u 20:41

PREDLOG Moskve o garancijama bezbednosti nije ultimatum ili pretnja, već upozorenje, izjavio je zamenik šefa diplomatije Rusije Aleksandar Gruško u intervjuu listu „Komersant“.

НИТИ ПРЕТИМО, НИТИ ПОСТАВЉАМО УЛТИМАТУМЕ: Русија јасна - Ми само упозоравамо!

Foto D. Dozet

- Mi ne pretimo nikome. Mi upozoravamo. Naš stav je apsolutno jasan i predvidljiv. Mi smo ga jasno izložili i sada čekamo isto tako poštenu reakciju - izjavio je diplomata, dodavši da NATO odlično zna koje vojno-tehničke mere može preduzeti Rusija.

- Mi svoje mogućnosti ne krijemo, delujemo vrlo transparentno - dodao je Gruško.

Istovremeno, kako je primetio zamenik ministra, konkretne mere će zavisiti od toga koji vojni potencijal može biti iskorišćen protiv interesa Rusije.

On je istakao da će Moskva odlučiti da li će nastaviti dijalog sa NATO-om i Sjedinjenim Državama o bezbednosnim garancijama Rusije, nakon "pisanog odgovora na pisane predloge" Rusije.

Gruško je odbacio navode da Rusija svojim predlozima o bezbednostnim garancijama pokušava da vrati zone uticaja u svetu.

- Svakom, čak i neupućenom čoveku je jasno da projekat širenja NATO-a ima dva geopolitička zadatka. Prvi je, upravo, uspostavljanje zone uticaja i njeno širenje, Drugi je, traganje za protivnikom. Kako bi nekako opravdali to, pripisuju nam nameru da želimo da vratimo zone uticaja. U stvari, oni samo žele da uspostavljaju i maksimalno šire takve zone - zaključio je diplomata.

 

BONUS VIDEO:

DRAMA U VAŠINGTONU: Evakuisan Kapitol zbog jezive pretnje

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni