DOVELI SU NAS DO CRVENE LINIJE: Peskov - Sankcije SAD nas ne pogađaju, ne možemo više da tolerišemo invaziju NATO na Ukrajinu!

Tanjug

16. 01. 2022. u 18:00

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je Rusija samodovoljna zemlja i da nije podložna sankcijama Zapada.

ДОВЕЛИ СУ НАС ДО ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ: Песков - Санкције САД нас не погађају, не можемо више да толеришемо инвазију НАТО на Украјину!

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

- Mi smo prilično velika i veoma, veoma samodovoljna zemlja da bismo mogli biti pogođeni ovim sankcijama, morate da razumete -rekao je Peskov u intervjuu za CNN.

On je naglasio da SAD „primoravaju" Rusiju da živi pod sankcijama, a da Rusija, kao odgovor na to razvija domaću proizvodnju i privredu, kako bi nadoknadila nedostatak određenih uvoznih elemenata.

- Mi sami proizvodimo, što ubrzava našu nacionalnu ekonomiju - rekao je Peskov.

On je izjavio da Moskva više ne može da toleriše invaziju NATO-a na Ukrajinu.

- Svedoci smo postepene invazije NATO-a na teritoriju Ukrajine sa infrastrukturom, instruktorima, zalihama odbrambenog i ofanzivnog naoružanja, obukom ukrajinske vojske - rekao je Peskov. Istakao je da je takav razvoj dogadaja doveo odnose Moskve i Kijeva do „crvene linije”. Peskov je takođe rekao da Rusija nikome ne preti vojnim operacijama, ali da će biti prinuđena da preduzme kontarmere u slučaju daljeg širenja NATO-a.

Ukazao je da su ruske trupe na granici sa Ukrajinom posledica napetosti stvorene u regionu i dodao da Moskva smatra da je neophodno da one tamo ostanu, jer su NATO vežbe, letovi NATO lovačkih i špijunskih aviona i napredovanje infrastrukture NATO-a ka granicama Rusije stvorili neprijateljsku atmosferu.

BONUS VIDEO  - PO PRVI PUT: Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

RUSIJA VIDI IZLAZ IZ SANKCIJA: Ovo je prilika da se druge države probiju na rusko tržište