SOLEJMANIJEVA "OSVETA" AMERIKANCIMA: Iran preduzeo korake protiv vojnika SAD

Tanjug

08. 01. 2022. u 17:02

IRAN je danas uveo sankcije za 51 Amerikanca, od kojih je većina iz vojske, zbog ubistva generala Kasema Solejmanija u januaru 2020. godine, preneo je Rojters.

СОЛЕЈМАНИЈЕВА ОСВЕТА АМЕРИКАНЦИМА: Иран предузео кораке против војника САД

Foto: Profimedia/Ilustracija

Iransko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da se 51 Amerikancu na teret stavlja delo "terorizam" i "kršenje ljudskih prava".

Ovaj potez dozvoljava iranskim vlastima da zaplene svaku imovinu koju Amerikanci sa spiska imaju u Iranu, ali će, kako dodaje Rojters, očigledno odsustvo bilo kakve imovine sankcionisanih Amerikanaca u Iranu značiti da je ovaj potez više simboličan.

Solejmani, nekadašnji komandant iranskih Kuds snaga, produžene prekomorske ruke iranske elitne Revolucionarne garde, ubijen je u Iraku u napadu dronom 3. januara 2020. godine po naređenju tadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, podseća britanska novinska agencija.

Na listi sankcionisanih su i general Mark Mili i bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O''Brajan.

Iran je pre godinu dana uveo sankcije Trampu i nekolicini visokih američkih zvaničnika.

BONUS VIDEO: IRAN ĆE TEK SADA DA POKAŽE ZUBE - Nuklearni program islamske republike dobija novi zamah

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)