VEOMA JE VEROVATNA RUSKA INVAZIJA NA UKRAJINU: Adam Šif poručio - Moskvu od takve odluke mogu da odvrate samo "masovne sankcije"

Tanjug

02. 01. 2022. u 22:53

VEOMA je verovatna ruska invazija na Ukrajinu, a Moskvu od takve odluke mogu da odvrate samo "masovne sankcije", rekao je danas predsedavajući odbora za bezbednost Predstavničkog doma američkog Kongresa Adam Šif.

ВЕОМА ЈЕ ВЕРОВАТНА РУСКА ИНВАЗИЈА НА УКРАЈИНУ: Адам Шиф поручио - Москву од такве одлуке могу да одврате само масовне санкције

Foto: Depositphotos

On je ocenio da bi odluka Moskve da izvrši invaziju na Ukrajinu mogla da se vrati kao bumerang i dodatno približi NATO savezu i druge države, prenosi londonski dnevnik ''Gardijan''.

Šif je izrazio uverenje da je značajno da Rusija shvati da će, ukoliko izvrši invaziju na Ukrajinu, približiti svojim granicama severnoatlantski savez, umesto da ga zadrži dalje od Rusije.

Upitan da li misli da zakazani razgovori mogu da speče rusku invaziju, Šif je odgovorio:

- Bojim se da će Putin vrlo verovatno izvršiti invaziju. Iskreno, ne razumem potpunu motivaciju i zašto sada to radi, ali izgleda da se on odlučio na taj potez...osim ako ga ne ubedimo u suprotno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

OBIČAJI I VEROVANJA NA SVETOG SAVU: Jednu boju ne treba nositi, šta treba da urade deca i šta znači ako zagrmi