REKORDNA ZAPLENA DROGE: Oduzeto 1,3 tone ketamina vrednog 120 miliona evra u Hongkongu

Tanjug

26. 12. 2021. u 19:52

POLICIJA Hongkonga zaplenila je na brodu rekordne 1,3 tone ketamina, vredne više od 120 miliona evra, a uhapšene su četiri osobe.

РЕКОРДНА ЗАПЛЕНА ДРОГЕ: Одузето 1,3 тоне кетамина вредног 120 милиона евра у Хонгконгу

Foto: AP

Zvaničnici su pronašli 1,3 tona droge u 48 torbi, što je zaplena koja je prevazišla ukupnu zaplenu ove droge za 11 meseca ove godine, preneo je "Dejli mejl".

"Ulov" od petka je najveća zaplena ove vrste u istoriji grada.

Anitikovid mere su naterale krijumčare da prave veće rizike prilikom pokušaja šverca droge, dodala je policija.

Krijumčari sada šalju veće količine droge, a pre su koristili mule koje su dolazile avionima.

Sada su ih uhvatili na brodu.

-Narko karteli koriste ribarske brodove ili prekookeanska plovila kako bi dopremili drogu do mora u blizini Hongkonga, rekao je glavni inspektor Ip Sau-ian na konferenciji za novinare.

Trojica lokalaca i muškarac indijske nacionalnosti, starosti između 32 i 47 godina su uhapšeni i njima je određen pritvor.

BONUS VIDEO: VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 10 osumnjičenih za proizvodnju i prodaju narkotika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade