MOSKVA RAZMATRA STOLTENBERGOV PREDLOG: Sastanak Rusija - NATO 12. januara

Tanjug

26. 12. 2021. u 17:50

RUSIJA je dobila predlog NATO da se sazove sastanak između te zemlje i Severnoatlanske alijanse 12. januara, a zvanična Moskva taj predlog trenutno razmatra, izjavio je portparol ruskog ministarstva za agenciju TASS.

МОСКВА РАЗМАТРА СТОЛТЕНБЕРГОВ ПРЕДЛОГ: Састанак Русија - НАТО 12. јануара

Foto: Instagram/nato/mil_ru

-Dobili smo ovaj predlog i na razmatranju je, izjavio je portparol.

Pres služba NATO je za TASS danas navela da je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izašao sa incijativom da sazove sastanak između Rusije i NATO 12. januara, kada će Brisel biti domaćin sednice Vojnog odbora NATO.

Prema zameniku ruskog ministra spoljnih spolova Aleksandru Grušku, model i format sastanka, kao i sastav ruske delegacije se razmatraju.

Gruško je istakao da je, pošto je reč o pitanjima vojne bezbednosti, od suštinske važnosti da na sastanku Saveta NATO-Rusija učestvuju visoki vojni zvaničnici.

Tenzije između Rusije i NATO porasle su zbog situacije u Ukrajini. NATO i SAD optužuju Rusiju da gomila trupe na granici sa tom zemljom i da priprema invaziju, dok Moskva ističe da bi dalje širenje Alijanse ugrozilo njenu bezbednost i traži bezbednosne garancije od SAD i NATO.

BONUS VIDEO: RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA - Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)