KRIVIČNA PRIJAVA ZA BIVŠEG TRAMPOVOG SAVETNIKA: Nije svedočio o napadu na Kapitol

Novosti online

15. 12. 2021. u 07:22

PREDSTAVNIČKI dom američkog Kongresa, u kojem većinu imaju demokrate, izglasao je da se ministarstvu pravde SAD preporuči da pokrene krivičnu prijavu protiv Marka Medouza, bivšeg šefa kabineta predsednika Donalda Trampa zbog toga što se nije odazvao da pred istražnim odborom donjeg doma Kongresa svedoči o napadu na Kapitol hil 6. januara.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА БИВШЕГ ТРАМПОВОГ САВЕТНИКА: Није сведочио о нападу на Капитол

Foto: EPA

Rezultat sinoćnjeg glasanja bio je 222 za prema 208 protiv, jer su dvojica republikanaca, kongresmeni Liz Čejni iz Vajominga i Adam Kinzinger iz Ilinoisa, koji su članovi istražnog odbora, glasali sa demokratama za pokretanje krivične prijave protiv Medouza, preneo je Si-En-En.

U ponedeljak je istražni odbor Predstavničkog doma jednoglasno doneo odluku da Medouz nije ispunio svoju zakonsku obavezu prema Kongresu i sada je na ministarstvu pravde da odluči da li će pokrenuti krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg šefa kabineta bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Zamoljen da u intervjuu za Foks Njuz kanal prokomentariše jučerašnju odluku kongresnog odbora, Medouz je izrazio razočaranje i dodao da nije iznenađen.

- Ovde se radi o Donaldu Trampu i o tome da se još jednom krene na njega -  ocenio je Medouz.

Bivši šef kabineta predsednika Donalda Trampa Mark Medouz, koji je i sam bio kongresmen u Predstavničkom domu više od sedam godina, sve dok se nije pridružio Trampovoj administraciji 2020. godine, podneo je tužbu i protiv istražnog odbora, i protiv predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo