KUOMO MORA DA PLATI 5,1 MILIONA $: Bivši guverner plaća državi NJujorka deo od zarade od knjige

Tanjug

14. 12. 2021. u 20:35

ETIČKO telo Njujorka naredilo je bivšem guverneru Endrjuu Kuomu da sledećeg meseca vrati toj saveznoj američkoj državi 5,1 miliona dolara profita od njegove knjige o pandemiji korona virusa.

КУОМО МОРА ДА ПЛАТИ 5,1 МИЛИОНА $: Бивши гувернер плаћа држави Њујорка део од зараде од књиге

Endrju Kuomo / Foto AP

Ovu neobičnu rezoluciju usvojla je danas Zajednička komisija za javni moral (JCOPE) glasovima 12:1 za, preneo je "Njujork post".

Odluka je usledila mesec dana nakon što je Etička agencija glasala za povlačenje svog prethodnog odobrenja kojim je omogućila Kuomu da zaradi novac od svoje knjige "Američka kriza: Liderske lekcije iz pandemije kovida", koju je napisao dok je bio guverner i dok se Njujork žestoko borio sa panedemijom korona virusa.

JCOPE je povukao odobrenje nakon što je zaključio da je Kuomo prekršio obećanja da neće koristiti državne resurse ili vladino osoblje za pripremu knjige.

Komisija je zaključila da bi prihod od Kuomove knjige trebalo da bude predat kancelariji državnog tužioca Letiše DŽejms, čiji je istražni izveštaj u avgustu iznudio ostavku demokrate koji je u tri mandata bio guverner, nakon niza optužbi za maltretiranje i uznemiravanje koje su sadašnji i bivši službenici izneli protiv njega.

Naređeno mu je da najkasnije za 30 dana od donošenja odluke etičkog tela mora da plati kancelariji državnog tužioca iznos koji je dobio za njegove aktivnosti vezane za knjigu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)