BES U ISTOČNOM KRILU NATO PAKTA: "Blumberg" o zabrinutosti nakon razgovora Putina i Bajdena

Novosti online

10. 12. 2021. u 08:20

ISTOČNOEVROPSKE zemlje kritikovale su predlog američkog predsednika Džozefa Bajdena o pokretanju dijaloga Rusije i NATO-a povodom situacije u Ukrajini, piše američka agencija "Blumberg".

БЕС У ИСТОЧНОМ КРИЛУ НАТО ПАКТА: Блумберг о забринутости након разговора Путина и Бајдена

Foto: Depositphotos

U članku u kojem se poziva na neimenovanog diplomatu, agencija navodi da je stav Vašingtona po tom pitanju "razbesneo vladu jedne od tih država".

- Zahtevaju da se hitno razjasni šta to planira predsednik Bajden - naveo je izvor.

Kako se ističe, "istočno krilo NATO-a" zabrinuto je zbog mogućih ustupaka Rusiji sa aspekta političkih garancija i ograničenja delovanja Alijanse.

Predsednik Amerike je, inače, razgovarao sa liderima "Bukureštanske devetorke", odnosno grupe država koje čine istočno krilo NATO-a, o ukrajinskoj krizi.

Razgovor je održan nakon video-konferencije Bajdena i ruskog lidera Vladimira Putina i telefonskog razgovora sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.

Razgovor je trajao oko 40 minuta. Detalji nisu objavljeni ali je američka administracija ranije saopštila da američki predsednik namerava da informiše partnere o razgovoru s Putinom, da čuje njihovo mišljenje o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji i da istakne privrženost SAD transatlantskoj solidarnosti.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)