BAJDEN POTPIRUJE UKRAJINSKU KRIZU: Taker Karlson osuo paljbu po predsedniku SAD - On je očajan i nepopularan!

Novosti online

09. 12. 2021. u 10:21

VEROVATNOĆA direktnog sukoba sa Rusijom stalno raste u svetlu ukrajinske krize koju potpiruju najbliži saradnici predsednika Sjedinjenih Američkih Država i drugi zvaničnici vlade, izjavio je voditelj televizije "Foks njuz" Taker Karlson.

БАЈДЕН ПОТПИРУЈЕ УКРАЈИНСКУ КРИЗУ: Такер Карлсон осуо паљбу по председнику САД - Он је очајан и непопуларан!

Foto: Jutjub/Fox News

Prema njegovim rečima, ideja o ratu Rusije i Sjedinjenih Američkih Država deluje suludo i neverovatno, ali to ne znači da je DŽozef Bajden neće ostvariti.

- On je nepopularan, nema potrebnu kompetenciju i očajan je. Bajden je sada slab kao niko drugi - rekao je novinar, nazivajući šefa Bele kuće "pionom" u rukama ideologa koji ga okružuju i koji guraju SAD na radikalne korake.

Parole o strašnoj bezbednosnoj katastrofi kojima američke vlasti opravdavaju svoje prisustvo u ovoj zemlji zasnivaju se na sebičnim ciljevima, a ne na želji da se navodno očuva njen teritorijalni integritet, istakao je Karlson.

On je uveren da predstavnici Stejt departmenta nemaju "ni stida, ni savesti" kada govore o potrebi spasavanja ukrajinske demokratije. Radi se, zapravo, o posledicama takozvanog "Russiagate" (talas optužbi na račun Rusije zbog navodnog mešanja u američke izbore 2016. godine).

Pokušaji da se utiče na ukrajinsku krizu takođe su povezani sa time što je Ukrajina dugi niz godina trošila ogromne sume za promenu spoljne politike SAD u svoju korist, zaključio je voditelj.

Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja "agresivnih dejstava" Rusije u blizini granica Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne treba nikoga da brine. Moskva je više puta izražavala zabrinutost zbog povećavanja snaga NATO-a u Evropi. Kremlj je isticao da Rusija ni za koga ne predstavlja pretnju, ali da neće zanemarivati dejstva koja su potencijalno opasna po njene interese.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)