PUTIN JE NEZAUSTAVLJIV: Amerika nemoćna, Rusija se ne može obuzdati

Novosti online

07. 12. 2021. u 19:15

ZAMENICA američkog državnog sekretara Viktorija Nuland na zatvorenom brifingu za senatore priznala je da su mogućnosti američke administracije da spreči rusku „invaziju“ na Ukrajinu ograničene, uprkos tome što su pripremljene oštre sankcije, prenosi američka televizija Si-En-En.

ПУТИН ЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВ: Америка немоћна, Русија се не може обуздати

Foto: EPA/Depositphotos/ilustracija

- Nulandova je skicirala paket oštrih sankcija koji (američka) administracija priprema kao odgovor na potencijalni ruski napad, ali je priznala da su mogućnosti Sjedinjenih Država da zaustave invaziju prilično ograničene - javlja Si-En-En, pozivajući se na izvor upoznat sa sadržajem brifinga.

Podsetimo, ranije je televizija Si-En-En javila da zvaničnici SAD razmatraju uvođenje sankcija Rusiji zbog situacije oko Ukrajine. Nove sankcije će, navodno, biti usmerene na članove iz bliskog okruženja predsednika Rusije Vladimira Putina, proizvođače energenata iz Rusije, a takođe prete mogućim isključivanjem zemlje iz sistema SVIFT (međunarodni međubankarski sistem za prenos informacija i obavljanje plaćanja). Kako je saopštio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, Kremlj ne vidi indirektnu potvrdu od SAD o mogućnosti uvođenja novih antiruskih sankcija o kojoj pišu mediji.

Američki zvaničnici tvrde da im nisu jasne namere Rusije koju optužuju za koncentrisanje velikog broja trupa kod ukrajinskih granica. Rusija je, sa svoje strane, više puta odbacivala optužbe Ukrajine i Zapada za „agresivne akcije“, ističući da nikome ne preti i da ne namerava da napada bilo koga.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)