ZBAČENA PREDSEDNICA MJANMARA OSUĐENA: Bivšoj dobitnici Nobela za mir spremaju 104 godine robije?

Tanjug

06. 12. 2021. u 08:28

ZBAČENA liderka Mjanmara Aung San Su Ći osuđena je na četiri godine zatvora, što je, kako ocenjuje Bi-Bi-Si, prva u nizu presuda kojima bi mogla da bude osuđena na doživotni zatvor.

ЗБАЧЕНА ПРЕДСЕДНИЦА МЈАНМАРА ОСУЂЕНА: Бившој добитници Нобела за мир спремају 104 године робије?

Foto: EPA

Proglašena je krivom po optužbama za podsticanje na neslaganje i kršenje pravila o kovidu u skladu sa zakonom o prirodnim katastrofama.

Su Ći se suočava sa ukupno 11 optužbi, koje je sve negirala.

Ona je u kućnom pritvoru od februara, kada je vojska izvela državni udar, srušivši njenu izabranu civilnu vladu i zatvarajući brojne lidere.

Vin Mint, bivši predsednik Mjanmara i saveznik Su Ći iz Nacionalne lige za demokratiju (NLD), takođe je osuđen na četiri godine zatvora pod istim optužbama.

Su Ći (76) je optužena za niz zločina, uključujući više tačaka za korupciju i kršenje zakona o službenoj tajni.

Portparol novoformirane Vlade nacionalnog jedinstva, grupe koju čine prodemokratske ličnosti i protivnici puča, ranije je rekao za Bi-Bi-Si da se Su Ći ne oseća dobro i da joj vojni generali spremaju 104 godine zatvora, želeći tako da ona umre u zatvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)