OGLASILA SE KRALJICA ELIZABETA: Evo šta je poručila novoj republici Barbados

Novosti onlajn

30. 11. 2021. u 11:39

BRITANSKA kraljica Elizabeta Druga uputila je novoj republici Barbados "najtoplije, dobre želje za sreću, mir i prosperitet u budućnosti" dok proslavlja svoj "poseban dan".

ОГЛАСИЛА СЕ КРАЉИЦА ЕЛИЗАБЕТА: Ево шта је поручила новој републици Барбадос

Foto: Printscreen

U poruci novoj predsednici Sandri Mejson i građanima karipske države kraljica je pohvalila naciju, koja ima "posebno mesto" u njenom srcu, "njenu živopisnu kulturu, sportsku snagu i prirodnu lepotu".

Barbados je postao republika na ceremoniji kojoj su prisustvovale vodeće ličnosti te zemlje, uključujući premijerku Miju Motli i superzvezdu Rijanu.

Princ od Velsa je održao govor u kojem je istakao trajne veze između Barbadosa i Ujedinjenog Kraljevstva.

"Radujem se nastavku prijateljstva naših zemalja i naroda"

Kraljica je čestitala Sandri Mejson, koja je postala prva predsednica Barbadosa.

- Prvi put sam posetila vašu prelepu zemlju uoči nezavisnosti početkom 1966. godine i izuzetno mi je drago što je moj sin danas sa vama - navodi se u poruci britanske kraljice.

- Od tada narod Barbadosa ima posebno mesto u mom srcu; to je zemlja koja se s pravom ponosi svojom živopisnom kulturom, sportskom snagom i svojom prirodnom lepotom, koja privlači posetioce iz celog sveta, uključujući mnoge iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Kraljica je dodala da su ove zemlje godinama partneri na osnovu zajedničkih vrednosti, bliske saradnje po raznim pitanjima, uključujući nedavnu akciju u borbi protiv klimatskih promena.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)