OMIKRON SOJ SE ŠIRI EVROPOM: Tri slučaja zaraze otkrivena u Nemačkoj

Tanjug

28. 11. 2021. u 15:32

NEMAČKA je danas saopštila da je otkrila ukupno tri slučaja nove varijante korona virusa omikron nakon što je potvrđena sumnja na infekciju u zapadnoj državi Hesen.

ОМИКРОН СОЈ СЕ ШИРИ ЕВРОПОМ: Три случаја заразе откривена у Немачкој

Foto: AP

- Sekvencionisanje je potvrdilo rezultat - sumnjivi slučaj koji je objavljen juče ujutru je varijanta omikrona - napisao je na Tviteru Kaj Kloze, ministar za socijalna pitanja u Hesenu, preneo je Rojters.

On je juče rekao da je sumnjivi slučaj sa omikronom pronađen kod putnika koji je stigao iz Južnoafričke Republike u Hesen na frankfurtski aerodrom, jedan od najprometnijih vazdušnih čvorišta u Evropi.

Zdravstveni zvaničnici u južnoj državi Bavarskoj otkrili su juče dva slučaja zaraženih varijantom omikron.

U Nemčkoj su danas stupila na snagu ograničenja vazdušnog saobraćaja iz Južnoafričke Republike nakon što je ona klasifikovana kao oblast sa novom varijantom virusa.

To znači da iz Južnoafričke Republike aviokompanije mogu da prevoze samo Nemce u Nemačku i da čak i oni koji su vakcinisani moraju da provedu 14 dana u karantinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RAISI SE OBRATIO NARODU: Ovo je poruka iranskog predsednika