NOVA OPASNOST: Samo je pitanje vremena kada će omikron stići u Austriju

Tanjug

28. 11. 2021. u 10:04

AUSTRIJSKI kancelar Aleksander Šalenberg rekao je da je samo pitanje vremena kada će novi soj korona virusa, omikron, biti dokazan i u Austriji.

НОВА ОПАСНОСТ: Само је питање времена када ће омикрон стићи у Аустрију

Foto: Novosti arhiva

- Izveštaji iz niza evropskih država ne ostavljaju sumnju da je samo pitanje vremena kada će omikron soj biti dokazan u Austriji. Svetska zdravstvena organizacija već je ovaj soj označila kao zabrinjavajući. Dok se Austrija bori sa posledicama delta soja, iza ugla se skriva već sledeća opasnost -  poručio je on.


Ukoliko se prve procene eksperata obistine, omikron soj mogao bi otežati napore za suzbijanje pandemije u Austriji.

- Svi mi imamo možemo dati doprinos u toj borbi time što se što je moguće brže vakcinišemo. Nebitno da li se radi o prvoj, drugoj ili neophodnoj trećoj dozi. Molim vas vakcinišite se još danas, ili zakažite termin. Vakcina je bezbedna i štiti. Pomozite da zaustavimo širenje, time što štitimo sebe i druge vakcinom -  rekao je Šalenberg.

Uspostavljen je i poseban telefon na koji mogu da se jave povratnici sa puta juga Afrike - Lesoto, Bocvana, Zimbabve, Mozambik, Namibija, Južna Afrika i Esvatini.

Prema Ministarstvu, do sada se javilo više od 300 osoba, kojima je data informacija gde moraju da odu na testiranje, kako bi bile testirane na novi soj.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024