TURSKA: Erdogan rekao veliko ne!

Novosti online

24. 11. 2021. u 21:02

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je opoziciji da nema govora o prevremenim izborima i da će redovni biti održani u junu 2023. godine, kada će Narodna alijansa osvojiti i većinu u parlamentu i poziciju predsednika države.

ТУРСКА: Ердоган рекао велико не!

Foto: EPA

Na proširenom sastanku Stranke pravde i razvoja Erdogan je rekao da je ta politička snaga tokom dve decenije uvek imala „značajnu podršku turskog naroda“, navodeći i značajne „izazove, prepreke i zavere“ u tom periodu, prenela je Turska radio- televizija.

On je podsetio na pokušaj „bezbednosno-pravosudnog udara terorista“ iz organizacije Fetulaha Gulena 2015. godine, na „terorističke aktivnosti“ kurdske Radničke partije, kao i na druge udare, posle kojih su u kratkom periodi izbori održani dva puta.

- Na izborima u novembru 2015. izvukli smo našu državu iz krize i formirali vladu tako što smo osvojili 49,5 odsto glasova - podsetio je Erdogan.

Odgovarajući na pozive opozicije za održavanje prevremenih izbora, poručio je da o tome nema govora.

- Još pozivaju na prevremene izbore, ali njih neće biti, izbori su u junu 2023. godine - kazao je Erdogan i dodao da će na njima Narodna alijansa postaviti novi rekord osvajanjem pozicije predsednika i dobijanjem većine u parlamentu.

(Agencija)

BONUS VIDEO: JUTRO NAKON STRAVIČNE EKSPLOZIJE U LEŠTANIMA - Krater u okolini fabrike protivgradnih raketa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024