AMERIČKI RAT PROTIV SEVERNOG TOKA 2: SAD uvele nove sankcije, na meti brodovi

Novosti online

23. 11. 2021. u 00:35

ADMINISTRACIJA Sjedinjenih Američkih Država uvele je sankcije za dva broda i jednu kompaniju koja je povezana sa Rusijom, a koji učestvuju u izgradnji gasovoda „Severni tok 2“, saopštio je državni sekretar SAD Entoni Blinken.

АМЕРИЧКИ РАТ ПРОТИВ СЕВЕРНОГ ТОКА 2: САД увеле нове санкције, на мети бродови

Foto EPA

- Kompaniji „Transadrija“ će biti uvedene sankcije, a njen brod „Marlin“ će biti označen kao imovina pod sankcijama - navodi se u izveštaju.

Državni sekretar SAD nije precizirao koji je drugi brod.

„Marlin“ je, prema podacima sa sajta „Marin trafik“, brod za snabdevanje i plovi pod zastavom Rusije.

Gasovod „Severni tok 2“ polazi od obale Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke i čine ga dva kraka ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje. Njegova izgradnja završena je 10. septembra. Trenutno je u toku proces sertifikacije kompanije „Nord strim 2 AG“ kao nezavisnog operatora gasovoda.

Protiv izgradnje i eksploatacije gasovoda aktivno se zalažu Sjedinjene Američke Države, koje promovišu svoj prirodni tečni gas u EU, kao i Ukrajina koja se plaši da će izgubiti tranzit.

Moskva je više puta pozivala da se prekine sa politizacijom situacije, podsećajući da je ovaj projekat koristan ne samo za Rusiju, već i za Evropsku uniju. Što se tiče očuvanja ukrajinskog tranzita, rusko rukovodstvo je više puta izrazilo spremnost da nastavi isporuke, ali samo ako to bude ekonomski izvodljivo.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)