POSLE 20 MESECI: Kuba ponovo prima turiste, potrebne potvrde o vakcinaciji ili PCR test

Novosti online

13. 11. 2021. u 00:54

KUBA od 15. novembra, nakon 20 meseci primene različitih ograničenja zbog pandemije, ukida obavezno testiranje na korona virus za vakcinisane turiste, kao i obavezni karantin za sve posetioce, osim ako se ne zaraze kovidom na putovanju ka Kubi.

ПОСЛЕ 20 МЕСЕЦИ: Куба поново прима туристе, потребне потврде о вакцинацији или ПЦР тест

Foto: AP

Kako piše portal "Loneli Planet" uspešna kampanja vakcinacije kubanskim domaćim vakcinama i značajno smanjenje broja zaraženih kovidom omogućiće ponovo otvaranje aerodroma i nastavak komercijalnih letova od ponedeljka, što se poklapa sa turističkom sezonom u toj zemlji, koja traje od sredine novembra do kraja marta, piše poznati portal specijalizovan za putovanja.

Kada je reč o putnicima iz Srbije, prema podacima Ministarstva spoljnih poslova, oni mogu da posete Kubu, uz dokaz o vakcinaciji. Putnicima koji nemaju odgovarajuću potvrdu o vakcinaciji protiv kovida neophodan je negativan rezultat PCR testa, ne stariji od 72 sata pre putovanja, u ovlašćenoj laboratoriji zemlje porekla.

Deca mlađa od 12 godine su izuzeta od obaveze posedovanja potvrde o vakcinaciji i PCR testa.

- Prilikom ukrcavanja na let u mestu polaska, avio-kompanije će zahtevati od putnika da dostave potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test - ističe se u obaveštenju ministarstva o uslovima za putovanje.

Dodaju da je potrebno popuniti i Izjavu o zdravstvenom stanju putnika, što je obaveza po dolasku na Kubu.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024