NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U SAD: Od 8. novembra neophodan dokaz o statusu vakcinacije

Tanjug

04. 11. 2021. u 16:49

AMERIČKA ambasada u Beogradu saopštila je danas da od ponedeljka, 8. novembra na snagu stupaju nova pravila za ulazak u SAD, koja podrazumevaju da svi ljudi koji nisu američki državljani ili nisu imigranti moraju da imaju potvrdu o potpunoj vakcinaciji.

НОВА ПРАВИЛА ЗА УЛАЗАК У САД: Од 8. новембра неопходан доказ о статусу вакцинације

Foto: G.Šljivić

Kako navode, svi putnici koji dolaze u SAD pre ulaska u avion moraće da dostave dokaz o statusu vakcinacije.

- Od tih pravila biće izuzeti putnici mlađi od 18 godina, kao i oni koji ne mogu da prime vakcinu iz medicinskih razloga, odnosno ciji se ulazak smatra hitnim, a nemaju blagovremeno pristup vakcini - navodi ambasada.

Potpuno vakcinisani putnici i dalje će morati da dostave test na COVID-19 urađen tri dana pre polaska i potrebnu zdravstvenu potvrdu.

Putnici koji su bilo kojoj grupi koja ih izuzima od pravila moraće da imaju negativan tekst, urađen dan pred let i potvrdu o zdravstvenom stanju.

Za više informacija, uključujući izuzetke, ambasada sve upućuje na odeljak često postavljanih pitanja Centra za kontrolu i prevenciju bolesti CDC. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/faq.html

Do sada je za ulazak u SAD bio potreban samo negativan PCR test.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi