UKRAJINCI PRETE LEPOJ PUTINOVOJ POSLANICI: "Loviće" je po celom svetu - ona im brutalno odgovorila

Novosti online

27. 10. 2021. u 12:25

NATALIJA Poklonska, ambasadorka Rusije na Zelenortskim Ostrvima i bivša vrhovna tužiteljka Krima, ironično je odgovorila na pretnje ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe.

УКРАЈИНЦИ ПРЕТЕ ЛЕПОЈ ПУТИНОВОЈ ПОСЛАНИЦИ: Ловиће је по целом свету - она им брутално одговорила

Foto: Profimedia

Ranije je Kuleba rekao da kijevske vlasti nikada neće zaboraviti Poklonsku i da je neće ostaviti na miru. Prema njegovim rečima, Generalno tužilaštvo, Ministarstvo pravde, i Ministarstvo unutrašnjih poslova rade na tome da osiguraju njenu ekstradiciju u Ukrajinu.

- I ja njih nikada neću zaboraviti. Sećam se onih koji su izvršili državni udar u Ukrajini i njihovih poslušnika, koji su zemlju koja je cvetala pretvorili u ruševine - rekla je Poklonska za RIA Novosti.

Ranije je bivši zamenik generalnog tužioca Ukrajine Gunduz Mamadov rekao da bi Kijev mogao da počne da priprema dokumente za izručenje Poklonske nakon njenog imenovanja na Zelenortska Ostrva. Portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko rekao je da se njegovo odeljenje obratilo vlastima te afričke republike zbog "zločinačkih aktivnosti" Poklonske, optužujući je za izdaju.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova podsetila je na "apsolutni imunitet" Poklonske od ovakvih postupaka, ističući da njeno postavljenje u ambasadu Rusije na Zelenortskim Ostrvima "nema nikakve veze sa Ukrajinom".

Izvor u Ministarstvu spoljnih poslova Zelenortskih Ostrva rekao je za RIA Novosti da su Ukrajinci kontaktirali sa vlastima ove zemlje u vezi sa Poklonskom, ali da ne postoji nikakva šansa da dobiju njeno izručenje. Ovaj zahtev sagovornik agencije nazvao je šalom na koju ne treba obraćati pažnju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HISTERIJA ZAPADA Lavrov: Insistiranje na porazu Rusije pokazuje njihovu agoniju