KRALJICA SE VRATILA! Elizabeta sa osmehom na licu obavila prvu javnu dužnost od kada je provela noć u bolnici (FOTO)

Tanjug

26. 10. 2021. u 17:02

BRITANSKA kraljica Elizabeta Druga obavila je danas svoju prvu javnu dužnost od kada je provela noć u bolnici i kada su joj lekari naredili da se odmara i prisustvovala dvema virtuelnim audijencijama, kako bi poželela dobrodošlicu novim ambasadorima u Velikoj Britaniji iz Južne Koreje i Švajcarske.

КРАЉИЦА СЕ ВРАТИЛА! Елизабета са осмехом на лицу обавила прву јавну дужност од када је провела ноћ у болници (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Kraljica Elizabeta, ostala je prošle srede jednu noć u londonskoj privatnoj bolnici Kralj Edvard VII, a nakon što je bila podvrgnuta "preliminarnim istragama" zbog neodređene, ali ne i bolesti koja je na bilo koji način povezana sa virusom korona, prenosi Rojters.

Na slikama se vidi nasmejana kraljica koja nosi žutu haljinu i koja izgleda uobičajeno za ovakav tip dužnosti.

Ovo je prvi put posle nekoliko godina da je kraljica Elizabeta prenoćila u bolnici, ali kraljevski zvaničnici su rekli da je bila dobrog raspoloženja i da se vratila u svoj zamak u Vindzoru sledećeg dana gde je obavljala lakše dužnosti.

Elizabeta je kraljica 15 drugih kraljevstava, uključujući Australiju, Kanadu i Novi Zeland, a sledeće godine slavi 70 godina od kako je na tronu, a poznata je po svom dobrom zdravlju i još uvek obavlja mnoge javne dužnosti.

Međutim, ona je bila primorana da otkaže planirani službeni put u Severnu Irsku prošle nedelje nakon što je njen medicinski tim rekao da bi trebalo da se odmori nekoliko dana.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - HAOS U LONDONU: Demonstranti pokušavaju da upadnu u zgradu BBC

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)