TUŽNO JE GLEDATI OVO Tramp: "Sjedinjene države umiru iznutra i niko ništa ne radi da to zaustavi"

Tanjug

24. 10. 2021. u 18:41

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp upozorio je da se SAD "truju" najezdom imigranata koji dolaze u zemlju, pa je pozvao na nastavak pravljenja zida duž granice, čije je građenje zaustavio predsednik DŽozef Bajden kada je u januaru stupio na dužnost.

ТУЖНО ЈЕ ГЛЕДАТИ ОВО Трамп: Сједињене државе умиру изнутра и нико ништа не ради да то заустави

Foto: EPA

- Naša država se truje tako što milioni ljudi ilegalno prelaze našu granicu, a u mnogim slučajevima nisu ni ispitani, ni zaustavljeni. Mnogi su kriminalci iz ispražnjenih zatvora drugih zemalja, većina njih su opasni - naveo je Tramp u saopštenju, preneo je "NJujork post".

On je dodao da Sjedinjene države "umiru iznutra" i da niko ništa ne radi da zaustavi to.

- Prva stvar koju bi trebalo uraditi, a treba je uraditi brzo, jeste da se završi izgradnja zida. Dogovor se mora postići sa Meksikom, koji služi kao barijera dugačka 3.500 kilometara, a ne kao lansirna platforma odakle ilegalci dolaze - smatra Tramp.

Uz okončanje izgradnje zida, Bajden je prekinuo Trampovu imigracionu politiku, nakon čega je došlo do povećanja u broju imigranata koji su došli u SAD iz Meksika i iz Centralne i Južne Amerike.

Američka carina i pogranička služba privela je rekordnih 1,7 miliona migranata bez dokumenata u prethodnih 12 meseci, naveli su zvaničnici.

Tramp je izrazio zabrinutost zbog avganistanskih saveznika koji se transportuju u SAD, nakon što se Bajdenova administracija 31. avgusta povukla iz Avganistana.

- Koliko glupa je postala naša država...Tužno je gledati ovo, pre 10 meseci nismo imali nijedan od ovih problema, niti probleme sa ekonomijom, inflacijom, cenama goriva koje su otišle u nebesa i još mnogo toga - naveo je Tramp.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: Korona napada "plavu krv" i najmoćnije ljude sveta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)