MEDICINSKI TEHNIČAR OSUĐEN ZA UBISTVO PACIJENATA: Ubrizgavao im vazduh nakon operacija na srcu, muškarci umirali u agoniji

Tanjug

21. 10. 2021. u 17:55

MEDICINSKI tehničar iz Teksasa proglašen je krivim za ubistvo četiri pacijenata koji su preminuli nakon što im je ubrizgao vazduh posle operacija na srcu.

МЕДИЦИНСКИ ТЕХНИЧАР ОСУЂЕН ЗА УБИСТВО ПАЦИЈЕНАТА: Убризгавао им ваздух након операција на срцу, мушкарци умирали у агонији

Foto: Depositphotos

Porota je proglasila Vilijema Dejvisa (37) u utorak krivim za ubistva i sada bi mogao da se suoči sa smrtnom kaznom, preneo je Bi Bi Si.

Tužioci su rekli da je na meti njegovih napada bilo sedam ljudi od juna 2017. do januara 2018. godine.

Bolnica Kristus mader Frensis, u kojoj su se napadi dogodili, saopštila je da se nada da će presuda porote biti makar malo olakšanje za one koji su pogođeni.

Muškarci, stari između 47 i 74 godina, doživeli su simptome slične napadima i preminuli od fatalnog oštećenja mozga nakon što je vazduh ubrizgavan u njihove arterije.

Tokom suđenja, prikazani su bezbednosni snimci Dejvisa kako ulazi u sobu jednog od pacijenata, čiji se alarm monitora srca oglasio samo tri minuta posle.

Kasnije je preminuo od injekcije.

Dejvisov advokat Filip Hejs tvrdio je tokom suđenja da nema dokaza da su pacijenti preminuli zbog kriminalnog ponašanja i sugerisao da je Dejvis postao žrtveno jagnje bolnice sa ozbiljnim proceduralnim problemima.

Tužioci će sada tražiti smrtnu kaznu za Dejvisa, koji je kako su naveli, uživao da ubija ljude i on će ostati pritvoren u zatvoru okruga Smit.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)