RAZNETO TURSKO “NEUNIŠTIVO” VOZILO: Napadnut konvoj turske vojske, ima mrtvih

Novosti online

16. 10. 2021. u 21:02

TEŠKA improvizovana eksplozivna naprava pogodila je konvoj dok se kretao prema turskoj granici na autoputu Bab al-Hava u istočnom Idlibu.

РАЗНЕТО ТУРСКО “НЕУНИШТИВО” ВОЗИЛО: Нападнут конвој турске војске, има мртвих

Turski vojni konvoj u Siriji / Foto AP

Tursko vozilo BMC "Kirpi" MRAP (zaštićeno od napada minama iz zaseda) teško je oštećeno u eksploziji zajedno sa kamionom Nacionalnog fronta za oslobođenje koji podržava Turska (NFL).

Prema nekoliko izvora vesti iz Idliba, dva turska vojnika su poginula, a pet ih je ranjeno u napadu. Četiri militanta NFL-a su takođe ranjena. Tursko Ministarstvo odbrane još nije komentarisalo incident. "Sarajat Ansar Abu Baker As-Sidik" preuzela je odgovornost za napad u zvaničnom saopštenju. Vrlo se malo zna o grupi koja se prvi put pojavila u novembru 2020. godine.

Foto Tviter

Dan pre napada, Hajat Tahrir al-Šam, koji je faktički vladar Idliba, povezan sa Al-Kaidom, tvrdio je da su njegove bezbednosne snage zarobile ključnog proizvođača bombi "Sarajat Ansar Abu Baker As-Sidik". Grupa je u izjavi demantovala ove tvrdnje i rekla da privedeni čovek čak nije jedan od njenih boraca.

"Sarajat Ansar Abu Baker As-Sidik" pojačao je napad na turske trupe u Idlibu u poslednja dva meseca. 10. septembra, tri turska vojnika ubijena su kada je grupa napala njihov konvoj u istočnoj periferiji grada Idliba. Grupa je 5. oktobra gađala vozilo sa turskim vojnicima u južnom Idlibu. Turska je nedavno pojačala svoje trupe u Idlibu.

Ne da se suprotstavi "Sarajat Ansar Abu Baker As-Sidiku", već da zaustavi svaku kopnenu operaciju Sirijske arapske vojske i njenih saveznika protiv terorističkih grupa u regionu.

Iako Turska ignoriše sve veće gubitke u Idlibu, navodno se sprema da započne novu vojnu operaciju protiv snaga koje podržavaju SAD u severnoj Siriji. Prošle nedelje, Ankara je izgubila vojnika i dva policajca u severnom Alepu.

(SrbijaDanas)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja