PENTAGON SPREMA DRAKONSKE KAZNE: Na stotine hiljada američkih vojnika i dalje nevakcinisano

Tanjug

10. 10. 2021. u 20:44

NA stotine hiljada američkih vojnika nije vakcinisano ili je samo delimično imunizovano protiv korona virusa, iako se bliži krajnji rok koji je odredio Pentagon da svi vojnici moraju da budu vakcinisani.

ПЕНТАГОН СПРЕМА ДРАКОНСКЕ КАЗНЕ: На стотине хиљада америчких војника и даље невакцинисано

Pripadnici KFOR / Foto Kosovo onlajn

Broj vakcinisanih vojnika se popeo od početka avgusta, kada su čelnici ministarstva odbrane, po direktivi predsednika DŽozefa Bajdena, obavestili naciju da će vakcinacija za više od dva miliona vojnika biti obavezna, da će izuzeci biti retki i oni koji budu odbili, biće kažnjeni, preneo je "Vašington post".

Oko 90 odsto aktivnih pripadnika ratne mornarice je potpuno vakcinisano, dok je 72 odsto marinaca vakcinisano, iako obe službe moraju da se vakcinišu do 28. novembra.

Pripadnici ratne avijacije, više od 60.000 članova osoblja, imaju samo tri nedelje da ispune krajnji rok koji im je odredilo ministarstvo odbrane.

I u američkoj vojsci došlo je do povećanja smrtnih slučajeva u pojedinim jedinicama.

Kako navodi "Vašington post", u septembru je umrlo više pripadnika vojska od kovida nego u celoj 2020. godini, a niko od preminulih nije bio potpuno vakcinisan, saopštio je portparol Pentagona major Čarli Dijec.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OKLAHOMA USVOJILA VRLO STROG ZAKON O ABORTUSU:  Dozvoljen samo u slučaju vanrednog zdravstvenog stanja, silovanja ili incesta.