NOVA ZABRANA GUGLA: Nema zarade od „lažnih tvrdnji o klimatskim promenama“

Novosti online

08. 10. 2021. u 21:32

KOMPANIJA Gugl će zabraniti objavu digitalnih oglasa koji „promovišu lažne tvrdnje o klimatskim promenama“ pored drugih oglasa, čime se nada da će tako ograničiti prihode onih koji negiraju klimatske promene i zaustaviti širenje dezinformacija na svojim platformama.

НОВА ЗАБРАНА ГУГЛА: Нема зараде од „лажних тврдњи о климатским променама“

Foto: Tanjug/AP

Kompanija je objavila na svom blogu da će nova mera biti primenjena i na Jutjubu, koji je prošle nedelje najavio opsežno suzbijanje dezinformacija o vakcinama. Iz Gugla su saopštili da se Jutjub sadržaji sa „lažnim tvrdnjama o klimatskim promenama“ tako neće moći da se monetizuju.

-Sve više naših oglašivača i medijskih partnera obratilo nam se direktno izrazvši zabrinutost zbog oglasa koji se objavljuju pored njihovih, a promovišu netačne tvrdnje o klimatskim promenama. Oglašivači jednostavno ne žele da se njihovi oglasi prikazuju pored takvog sadržaja, navodi Gugl, a prenosi agencija AP.

Novim merama će se „zabraniti reklamiranje i monetizacija sadržaja koji je u suprotnosti sa ustanovljenim naučnim konsenzusom o postojanju i uzrocima klimatskih promena“, navodi se u Guglovom blogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna