AMERIKA ZABRINUTA: Kina podigla borbene avione

Tanjug

03. 10. 2021. u 16:49

SAD izrazile su danas zabrinutost zbog "povećane vojne aktivnosti Kine" u blizini Tajvana i napomenule da pritisak Pekinga na Tajpej podriva regionalni mir i stabilnost.

АМЕРИКА ЗАБРИНУТА: Кина подигла борбене авионе

Foto: EPA

- Apelujemo na Peking da prekine sa vojnim, diplomatskim i ekonomskim pritiskom na Tajvan - izjavio je danas portparol Stejt departmenta Ned Prajs, prenosi Rojters.

On je naglasio da će SAD, najveći snabdevač oružja Tajvana, nastaviti da pomaže vladi u Tajpeju da bude sposobna za samoodbranu, dodaje AP.

Ministarstvo odbrane Tajvana je saopštilo da je 39 kineskih borbenih aviona u dva naleta u subotu ušlo u zonu uzbunjivanja tajvanske protivazdušne odbrane, jedan tokom dana i jednom noću.

Sličan upad dogodio se i u petak kada je 38 aviona uletelo u područje južno od Tajvana.

Iz Tajpeja dodaju da su 12 lovaca i četiri kineska vojna aviona danas ušla u tajvansku zonu.

Zapratite Nportal na Fejsbuku.

PO PRVI PUT: Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom