PAPRENO PLAĆA ZA MAKRONA: Francuskog predsednika stalno provociraju fotografijama u donjem vešu

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

27. 09. 2021. u 22:38

EMANUEL Makron u gaćama! Ovu foto-montažu, na bilbordu visokom četiri metra, mogu da vide svi koji se voze mediteranskom obalom u francuskoj oblasti Var, između Tulona i Sene na Moru.

ПАПРЕНО ПЛАЋА ЗА МАКРОНА: Француског председника стално провоцирају фотографијама у доњем вешу

Foto Arhiva

Za ostale, autor Mišel Anž Flori je Makrona u donjem vešu, koji Francuzi zovu "kengurke" zbog prednjeg "džepa", okačio na društvene mreže, uz natpis "Kengurke njegove eminencije". Dodao je i komentar: "Čak ga ni Australijanci ne žele", aludirajući na

propalu prodaju podmornica Kanberi.

Flori objavljuje provokativne plakate na privatnim panoima duž puta. Letos je Makronov lik foto-montažom objavio u kombinaciji s likom Hitlera, dok je na traci oko ruke s asocijacijom na kukasti krst stajala skraćenica imena Makronove stranke, sve uz natpis:

"Povinuj se, vakciniši se". Advokati francuskog predsednika podneli su tužbu i Flori je nedavno kažnjen sa 10.000 evra zbog javne uvrede.

To ga nije sprečilo da objavi još dve provokacije, jednu s Makronom u uniformi pored kolaboracionističkog maršala Petena, a drugu s perikom a la Luj Šesnaesti. Flori, ranije kažnjen i sa 32.000 evra zbog prethodnih provokacija, ističe pravo na humor i slobodu izražavanja.

No, "lako obučeni" Makron pojavio se ovih dana i na izložbi u galeriji u blizini Jelisejske palate, kako u kupaćim gaćama vozi "džet-ski". Tu su mogli da se vide i Nikola Sarkozi i Karla Bruni kako se kupaju, Sarkozi na biciklu, Fransoa Oland i Žak Širak, golog torza. Emanuel i Brižit Makron su podneli tužbu zbog povrede intime, protiv fotografa koji je već optužen da je 2017. neovlašćeno upao u krug njihove rezidencije u Marselju.

Sporna fotografija je uklonjena. Otvorena je i istraga, a organizator izložbe je saslušavan dva i po sata u policiji. Jedan od fotografa je iznenađen zbog tužbe, jer se sporna fotografija već prošle godine pojavljivala u medijima i nikome nije smetala. Ističe da je namera bila da se šefovi države predstave u slobodno vreme.

Bačeno jaje ostalo celo

ULTRALEVIČAR  koji je na Makrona danas bacio jaje tokom njegove posete Sajmu hotelijerstva i gastronomije u Lionu je odmah izveden iz sobe i pritvoren. Bačeno jaje se odbilo o rame francuskog predsednika, a da se nije ni slomilo. "Ako ima nešto da mi kaže, neka dođe", rekao je Makron, tražeći da vidi čoveka koji ga je gađao.

Foto AP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna