AL KAIDA PRETI AMERICI: Obaveštajci u SAD tvrde da talibani i dalje održavaju veze sa teroristima

D. D. S.

15. 09. 2021. u 12:57

AL KAIDA bi mogla ponovo da zapreti Sjedinjenim Američkim Državama iz Avganistana u roku od jedne do dve godine. Šef američke Odbrambene obaveštajne agencije Skot Berier je ponovo upozorio na ovu pretnju na sastanku obaveštajne i nacionalne sigurnosti, koje su obaveštajne službe izdale već i pre povlačenja američkih snaga iz Avganistana.

АЛ КАИДА ПРЕТИ АМЕРИЦИ: Обавештајци у САД тврде да талибани и даље одржавају везе са терористима

Foto: Depositphotos

Zamenik direktora Centralne obaveštajne agencije (CIA) Dejvid Koen rekao je da su SAD već otkrile "neke od naznaka potencijalnog prelaska Al Kaide u Avganistan". Stručnjaci, inače, dugo već tvrde da talibani i dalje održavaju veze s Al Kaidom, koja je imala utočište u Avganistanu pre napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine.

Stručnjaci za borbu protiv terorizma procenili su, kako prenose agencije, i pre povlačenja američke vojske da je Al Kaida imala nekoliko stotina boraca u Avganistanu. Američki obaveštajci su sredinom aprila upozorili da bi plan za povlačenje američkih vojnika iz Avganistana mogao podstaći organizacije kao što je Al Kaida i Islamska država Irak i Levant da obnove snage potrebne za napad na SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!