ŠTA LUKAŠENKO NOSI U KOFERU? Putin uvek ima nuklearne kodove, beloruski predsednik nešto sasvim drugačije

Novosti online

12. 09. 2021. u 17:13

TOKOM razgovora koje je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko danas imao sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, pres-sekretarka beloruskog lidera je otkrila šta on nosi u svom koferu.

ШТА ЛУКАШЕНКО НОСИ У КОФЕРУ? Путин увек има нуклеарне кодове, белоруски председник нешто сасвим другачије

Foto: Mikhail Voskresensky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Jutjub/CNN

- Znate, malo ću vas razočarati... Nosi samo standardni set dokumenata, olovke i drugi pribor za pisanje - rekla je Natalija Ejsmont za kanal Rusija 1.

Dodala je i da Lukašenko i Putin često razmenjuju tajna dokumenta, i da ih zbog toga beloruski predsednik ne nosi sa sobom.

Sa druge strane, Vladimir Putin tokom putovanja uvek nosi takozvani "atomski koferčić" u kom se nalaze uređaji veze pomoću kojih ruski predsednik može da lansira nuklearne rakete. Njega obično nose mornarički oficiri u Putinovoj pratnji.

Ove nedelje u Moskvi su održani razgovori Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka. Predsednici su se na sastanku dogovorili o 28 programa, nakon čega su ih vlade republika odobrile.

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM: Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba