ZAPAD NASTAVLJA PROJEKAT "ANTI-RUSIJA": Ruski senator - "Navodna podrška Ukrajini, a nema ni govora o pomoći ljudima"

Novosti onlajn

25. 08. 2021. u 12:17

NAJNOVIJE zapadne inicijative za navodnu podršku Ukrajini imaju za cilj da podstaknu antirusku komponentu u politici Kijeva na nastavak antiruskog projekta, izjavio je senator sa Krima Sergej Cekov.

ЗАПАД НАСТАВЉА ПРОЈЕКАТ АНТИ-РУСИЈА: Руски сенатор - Наводна подршка Украјини, а нема ни говора о помоћи људима

Foto: EPA

- U početku su dodelili Ukrajini pet milijardi dolara ‘pomoći’, čime su podržali državni prevrat, usled čega su se pojavili ovi osiromašeni ljudi kojima su nameravali da pomognu - rekao je Cekov.

On je napomenuo da je još jedna inicijativa Zapada „usmerena na podsticanje antiruske komponente u politici Ukrajine, na sprovođenje projekta „Anti-Rusija“.

- Nema ni govora o stvarnoj pomoći ljudima. Taj novac će otići na antirusku propagandu. Apsolutno besramna, nemoralna pozicija - naglasio je senator.

Prema njegovim rečima, zapadna inicijativa neće pomagati mirnom rešenju u Ukrajini. Konflikt će se nastaviti, konstatovao je Cekov.

Parlamentarac je takođe naglasio da je Rusija zemlja koja zaista pomaže stanovnicima Donbasa, šalje tamo humanitarne konvoje.

- Ako zaista žele da pomognu ljudima, neka pošalju tamo humanitarnu pomoć - zaključio je Cekov.

Ranije je britanska ambasada u Ukrajini saopštila da će Velika Britanija, Kanada, Švedska, Švajcarska i Sjedinjene Američke Države formirati fond za suprotstavljanje Rusiji u Ukrajini.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!