SVIM GRAĐANIMA SAD U AVGANISTANU POSLATA PORUKA: Izdata konkretna uputstva za evakuaciju

Tanjug

25. 08. 2021. u 00:44

STEJT department je kontaktirao sa svim Amerikancima koji su registrovani u Avganistanu i naložio im da se jave na određene lokacije za evakuaciju.

СВИМ ГРАЂАНИМА САД У АВГАНИСТАНУ ПОСЛАТА ПОРУКА: Издата конкретна упутства за евакуацију

Foto: Tanjug AP

Amerikanci u Avganistanu se upozoravaju da, ukoliko odluče da ne napuste Avganistan, treba da budu "spremni da sami organizuju svoj odlazak", prenosi Si-En-En.

Samo pola sata kasnije Stejt department je poslao drugu poruku u kojoj obaveštava primaoce da se povlači prethodno upozorenje.

Za sada nije jasno zašto je Stejt department opozvao prvu upozoravajuću poruku i niko nije odgovorio na zahtev Si-En-Ena da se prokomentariše ova komunikacija Stejt departmenta sa državljanima SAD u Avganistanu.

Izvor Si-En-Ena koji je upoznat sa sadržajem današnjeg internog administrativnog izveštaja naslovljenog SitRep navodi da se u tom dokumentu priznaje da su američki građani stizali "sa zakašnjenjem do kontrolnih punktova", ali da su na kraju ipak uspevali da dođu do aerodroma u Kabulu, uz napomenu da "evakuacija američkih državljana i dalje traje".

Jutros je u krugu aerodroma u Kabulu bilo oko 2.000 ljudi za evakuaciju.

Portparolka Bele kuće Džin Psaki potvrdila je danas da je američka vlada kontaktirala sve Amerikance u Avganistanu putem e-pošte, telefona i tekstualnih poruka kako bi im dala konkretna uputstva.

Vlada SAD još pokušava da pronađe efikasan način da sve Amerikance koji su u Avganistanu dovede do aerodroma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna