TONI BLER NAPAO BAJDENA: Zagovara "beskonačne ratove", za povlačenje kaže da je imbecilno!

Novosti online

23. 08. 2021. u 20:26

BIVŠI premijer Velike Britanije Toni Bler je rekao je da je "napuštanje Avganistana i njegovog naroda tragično, opasno i nepotrebno".

ТОНИ БЛЕР НАПАО БАЈДЕНА: Заговара бесконачне ратове, за повлачење каже да је имбецилно!

Foto: Yui Mok/PA via AP

Toni Bler je prekinuo ćutanje zbog krize u Avganistanu i optužio predsednika SAD-a Džoa Bajdena za "imbecilnu" odluku o povlačenju američkih trupa.

U brutalnom napadu na odluku za naglo povlačenje američkih trupa Bajdena, on tvrdi da je očigledno da odluku o povlačenju nije vodila velika strategija, već politika.

- Nismo morali to da radimo - piše Bler.

- Odlučili smo da to učinimo. Učinili smo to u skladu sa imbecilnim političkim sloganom o okončanju "večnih ratova".

Teška ocena dešavanja u Avganistanu došla je od Blera koji je kao premijer takođe poslao britanske trupe u Avganistan 2001. godine, a dolazi u opširnom članku za Institut za globalne promene.

- Napuštanje Avganistana i njegovog naroda je tragično, opasno, nepotrebno, nije u njihovom ni u našem interesu - piše bivši lider.

- Kao lider naše zemlje, kada smo doneli odluku da se pridružimo Americi u uklanjanju talibana sa vlasti, i neko ko zna kako velike nade u ono što bismo mogli postići za ljude i svet, slabe pod težinom gorke stvarnosti, ja bolje od većine znam koliko su teške odluke rukovodstva i koliko je lako biti kritičan, a koliko konstruktivan - navodi Bler.

U svom napadu na predsednika Bajdena, Bler piše: "Rusija, Kina i Iran će videti i iskoristiti. Svako ko je preuzeo obaveze od zapadnih lidera razumljivo će ih smatrati nestabilnom valutom."

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama