TALIBANI NAPREDUJU: Povratili kontrolu nad celom provincijom Baglan - "Poslednje rešenje ostaje rat"

Novosti onlajn

22. 08. 2021. u 22:45

Pripadnici pokreta "Taliban" povratili su kontrolu nad tri rejona u avganistanskoj provinciji Baglan, saopštio je lokalni novinar.

ТАЛИБАНИ НАПРЕДУЈУ: Повратили контролу над целом провинцијом Баглан - Последње решење остаје рат

Foto: AP Photo

- Tri rejona koja su snage pokreta otpora zauzele, talibani su povratili. Ni jedno mesto u Baglanu se sada ne nalazi pod kontrolom snaga otpora - rekao je izvor koji je želeo da ostane anoniman.

U petak je ministar odbrane de-jure administracije Avganistana Bismilah Han Mohamadi saopštio da su snage otpora povratile kontrolu nad područjima Puli-Hesar, Deh-Salah i Banu na severoistoku provincije Baglan.

U međuvremenu, talibani su saopštili da su poslali "stotine" svojih pripadnika u provinciju Padžšer, poslednju koju još uvek ne kontrolišu.

- Naš zadatak je ujedinjenje zemlje. U njoj ne može biti više režima. Međutim, neki žele problem. Ako se problemi ne mogu rešiti uz međusobno razumevanje, poslednje rešenje ostaje rat - rekao je predstavnik talibana Muhamed Naum u intervjuu televiziji "Al Hadas".

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ČUJU SE EKSPLOZIJE I SIRENE ZA VAZDUŠNI NAPAD: Iranski informativni kanal objavio snimak navodnog izraelskog udara (VIDEO)