ŠALJU 600 VOJNIKA U AVGANISTAN: London hoće da obezbede evakuaciju oko 4.000 Britanaca

Tanjug

13. 08. 2021. u 00:20

BRITANIJA je danas saopštila da će poslati oko 600 vojnika u Avganistan kako bi pomogla britanskim građanima da napuste zemlju usled sve veće zabrinutosti zbog bezbednosne situacije nakon brzog napretka talibana.

ШАЉУ 600 ВОЈНИКА У АВГАНИСТАН: Лондон хоће да обезбеде евакуацију око 4.000 Британаца

Foto: EPA

U saopštenju ministarstvo odbrane navodi da će trupe pružiti zaštitu i logističku podršku za preseljenje britanskih državljana tamo gde je to potrebno, a veruje se da u Avganistanu ima oko 4.000 britanskih državljana, prenosi AP.

Ministarstvo je navelo da će trupe takođe pomoći u naporima za brzo premeštanje britanskih prevodioca i drugog avganistanskog osoblja koje radi zajedno sa britanskim snagama u Avganistanu, koji su prvi put ušli u zemlju pre 20 godina nakon napada 11. septembra.

Foto: printskrin jutjub

Očekuje se da će dodatne snage stići u Kabul "u narednim danima" i da će biti raspoređene "na kratkoročnoj osnovi", navodi se u saopštenju ministarstva.

SAD su danas takođe objavile da šalju dodatnih 3.000 vojnika u Avganistan kako bi pomogle u evakuaciji dela osoblja iz američke ambasade u Kabulu.

Talibani su danas zauzeli Gazni, Kandahar i Herat u Avganistanu u blizini Kabula, čime su dodatno izvršili pritisak na vladine snage u zemlji, a do sada su zauzeli 12 od 34 glavnih gradova avganistanskih provincija, preneo je AP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost