LUKAŠENKO ODGOVORIO ZAPADU: "Presaberite se, ruska vojska će biti razmeštena u Belorusiji samo pod jednim uslovom"

Novosti online

09. 08. 2021. u 16:49

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je spreman da na teritoriji njegove zemlje razmesti rusku vojsku u slučaju da se pojavi opasnost od izbijanja novog svetskog rata.

ЛУКАШЕНКО ОДГОВОРИО ЗАПАДУ: Пресаберите се, руска војска ће бити размештена у Белорусији само под једним условом

Foto: AP Photo/Nikolai Petrov, Belta

Tim rečima je predsednik Belorusije odgovorio na zabrinutost Zapadnih zemalja o eventualnom razmeštanju ruske vojne baze u toj zemlji.

- Što se vi uopšte brinete da li će u Belorusiji biti razmeštena ruska vojna baza. Ona ovde nije potrebna, što smo potvrdili i predsednik Rusije i ja. To što vi pravite baze i baze i zveckate nuklearnim oružjem... Prvo se sami sa sobom presaberite. A ovde ako to bude bilo potrebno, ne samo da će biti razmeštena vojna baza, već celokupna ruska vojska. I to pri kakvim uslovima? U slučaju izbijanja novog svetskog rata - rekao je Lukašenko.

On je dodao da Rusija trenutno nema razloga da troši pare kako bi pravila na teritoriji Belorusije vojne baze.


- Ja lično bih bio zainteresovan da ovde budu razmešteni ozbiljni raketni sistemi, međutim, vi ih ne možete tek tako dovlačiti i to u komšiluk NATO-a jer bi onda bili u dometu Alijanse. Rakete takođe ne treba dovlačiti ovamo, tim pre nuklearne, jer one u tom slučaju bile u dometu običnog naoružanja Alijanse i to iz Poljske i Litvanije - pojasnio je Lukašenko.
(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)