ČETVRTI TALAS KORONA VIRUSA: Francuzi među narodima s najviše primljenih vakcina

G. ČVOROVIĆ, od stalnog dopisnika "Večernjih novosti" - PARIZ

08. 08. 2021. u 00:58

U DANU kada je 240.000 Francuza protestovalo na ulicama gradova ove zemlje, treću subotu za redom, protiv uvedenog sanitarnog pasoša, ministar zdravlja Olivije Veran je istakao da se s druge strane vakcinisao veliki broj građana i da će Francuska biti među zemljama s najvećim procentom cepljenih.

ЧЕТВРТИ ТАЛАС КОРОНА ВИРУСА: Французи међу народима с највише примљених вакцина

Ministar Veran i premijer Kasteks

Do sada je prvu dozu primilo više od 44 miliona ljudi, a cilj je da do kraja ovog meseca bude vakcinisano 50 miliona, u zemlji sa oko 67 miliona stanovnika. Od septembra će takođe krenuti i opsežna kampanja vakcinisanja dece uzrasta od 12 do 17 godina.

Veran je naglasio i da će od ponedeljka, kada sanitarna propusnica bude stupila na snagu u restoranima, kafićima, vozovima, autobusima, avionima i tržnim centrima, za one koji nisu vakcinisani, rezultat testa važiti 72 sata, umesto 48, koliko je prvobitno bilo predviđeno.

Francuski ministar zdravlja je istakao da će sanitarna propusnica i veliki broj vakcinisanih omogućiti da više ne bude "lokdauna" u kontinentalnom delu zemlje, kao što je to slučaj trenutno u nekim njenim prekomorskim teritorijama, zbog slabe vakcinalne pokrivenosti.

U poslednja 24 sata, kovidom se zarazilo 25.755 ljudi. Istovremeno, u bolnicama su od posledica ove bolesti preminula 32 pacijenta.

Broj hospitalizovanih nastavlja da raste. Pacijenata je ukupno više za 57 u odnosu na prethodni dan i sada ih ima 8.425, dok je na reanimaciji više 52, s ukupno 1.510 ljudi na intezivnoj nezi.

Ohrabruje to što broj inficiranih na sto hiljada stanovnika stagnira na oko 230.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)