GUVERNER MANIJAK: Endru Kuomo seksualno uznemiravao najmanje 11 žena pa se svetio bivšem zaposlenom

Novosti online

03. 08. 2021. u 18:43

GUVERNER NJujorka Endru Kuomo seksualno je uznemiravao najmanje 11 žena, a zatim se osvetio bivšem zaposlenom koji se javno požalio na njegovo ponašanje, stoji u izveštaju koji je objavila državna tužiteljka NJujorka Leticija DŽejms, navodi Si-En-Bi-Si.

ГУВЕРНЕР МАНИЈАК: Ендру Куомо сексуално узнемиравао најмање 11 жена па се светио бившем запосленом

Foto: Tanjug/AP Photo

Leticija DŽejms je navela da je Kuomo uznemiravao sadašnje i bivše državne službenike, kao i brojne žene izvan državne vlade. Kancelarija državnog tužioca je o tome objavila i poduži izveštaj, prenosi Si-En-En.

DŽejsmova je navela da je njena istraga otkrila da se Kuomo bavio "neželjenim i nesaglasnim dodirivanjem", da je davao komentare "sugestivne" seksualne prirode. Istakla je da je takvo ponašanje stvorilo "neprijateljsko radno okruženje za žene".

Istraga je obuhvatila 179 pojedinaca, a tužiocu su pregledali 74.000 dokaza, rekla je DŽejmsova.

Prema njenim rečima, ti dokazi su stvorili "duboko uznemirujuću, ali jasnu sliku".

Istraga o tvrdnjama o seksualnom uznemiravanju jedna je od nekoliko koje je državno tužilaštvo pokrenulo protiv Kuoma, dok je politička oluja besnela oko guvernera poslednjih meseci.

Kontroverze koje su pratile guvernera NJujorka daleko su od priznanja koje je dobio na početku pandemije koronavirusa, navodi Si-En-En.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)