ŠTA SE TO DESILO U KAPITOLU? Četiri policajca koja su obezbeđivala Kapitol Hil počinila samoubistvo

Novosti onlajn

03. 08. 2021. u 12:52

JOŠ dvojica policijskih službenika koja su 6. januara bila zadužena za sprečavanje napada na američki Kapitol počinila su samoubistvo, čime se broj policajaca koji su digli ruku na sebe a čuvali su zgradu taj dan povećao na četiri, saopšteno je iz Metropoliten policije.

ШТА СЕ ТО ДЕСИЛО У КАПИТОЛУ? Четири полицајца која су обезбеђивала Капитол Хил починила самоубиство

Foto: Printskrin Youtube/RafalCwiok

- Poručnik Gunter Hašida koji je bio raspoređen u tim za hitne slučajeve u okviru Odeljenja za specijalne operacije, pronađen je mrtav u svojoj kući 29. jula, saopštila je portparolka tog odeljenja za CNN Kristin Mecger.

Drugi policajac MPD -a koji je u januaru branio Kapitol, Kajl DeFrejtag, pronađen je mrtav 10. jula. Njegov uzrok smrti takođe je samoubistvo. On je u policijskoj upravi bio od novembra 2016. godine, dok je Hašida u policiji bio od 2003.

Policijski službenik MPD-a Džefri Smit i policijski službenik policije Kapitola Hovard Libingud, koji su takođe bili zaduženi za regulisanje reda u Kapitolu, takođe su počinili samoubistvo.

Obojica su bili veterani u svom poslu.

Jedan pripadnik policije Kapitola, Brajan D. Siknik, imao je srčani udar i preminuo je prirodnom smrću jedan dan nakon napada.

Stotine pristalica tadašnjeg predsednika Donalda Trampa upali su tog dana u zgradu u pokušaju da Kongresa potvrdi pobedu demokratskog predsednika Džoa Bajdena na izborima.

U napadu je povređeno više od 100 policajaca. Zbog nasilja je toga dana uhapšeno više od 500 ljudi.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a