NEMAČKA SE OGLASILA POVODOM SLUČAJA TIMANOVSKE: Belorusija da poštuje prava i slobode građana

Tanjug

02. 08. 2021. u 12:34

MINISTARSTVO spoljnih poslova Nemačke uputilo je danas apel Belorusiji da poštuje osnovna prava i slobode svojih građana nakon što je beloruska atletičarka Kristina Timanovskoj odbila da se ukrca na let za Belorusiju i zatražila azil.

НЕМАЧКА СЕ ОГЛАСИЛА ПОВОДОМ СЛУЧАЈА ТИМАНОВСКЕ: Белорусија да поштује права и слободе грађана

Foto: Printskrin Twitter

- Pozivamo vlasti u Belorusiji da poštuju osnovna demokratska prava, uključujući slobodu medija i slobodu izražavanja. Isto važi i za sve građane Belorusije, uključujući i sportiste - poručila je danas predstavnica ministarstva spoljnih poslova Nemačke na redovnoj konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

U izveštaju agencije RIA se navodi da je 24-godišnja beloruska sprinterka, koja je danas trebalo da se takmiči u trci na 200 metara na Olimpijskom stadionu, izjavila da joj je neko iz beloruskog olimpijskog tima naredio da prekine takmičenje i da pođe na aerodrom i ukrca se na let kompanije Turkiš Erlajns.

Ona je to odbila, zatražila zaštitu od japanske policije na aerodromu Haneda i provela noć u aerodromskom hotelu, potvrdio je predstavnik MOK Mark Adams na konferenciji za novinare.

Timanovska je danas otišla u ambasadu Poljske u Tokiju i zatražila azil, saznaje izveštač Rojtersa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)