"NEUGODNE MERE": Amerika otpušta 182 službenika diplomatskih misija u Rusiji

Novosti onlajn

30. 07. 2021. u 21:17

ZBOG zabrane zapošljavanja stranih radnika, Sjedinjene Američke Države primorane su da otpuste 182 lokalna službenika američkih diplomatskih misija u Moskvi, Vladivostoku i Jekaterinburgu, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

НЕУГОДНЕ МЕРЕ: Америка отпушта 182 службеника дипломатских мисија у Русији

Foto: Depositphotos

- Te neugodne mere ozbiljno će se odraziti na rad naših misija u SAD, što potencijalno uključuje i bezbednost naših službenika, kao i mogućnosti za diplomatske kontakte sa ruskim vlastima - rekao je šef američke diplomatije.

Uprkos ograničenjima, Vašington teži predvidljivim i stabilnim odnosima sa Moskvom, poručio je Blinken.

- Iako žalimo zbog postupaka vlade Rusije koji su nas primorali da smanjimo naše usluge i operacije, SAD nastavljaju da teže predvidljivim i stabilnim odnosima sa Rusijom - rekao je Blinken, prenela je pres-služba Stejt departmenta.

Ambasador SAD u Rusiji Džon Salivan ranije je izjavio da ambasada SAD od 1. avgusta neće moći da pruža konzularne usluge u punom obimu zbog zahteva ruske strane da prestane sa zapošljavanjem radnika iz Rusije i trećih zemalja.

Podsetimo, Rusija je kao odgovor nove sankcije zabranila Americi da u diplomatska predstavništva u Rusiji zapošljava Ruse i građane trećih zemalja, a do 1. avgusta ambasada bi trebalo da uskladi broj svog osoblja sa novim zahtevima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!