KRAH IMPERIJE: Američki vojnici simulirali rat sa Kinom i izgubili

Novosti online

29. 07. 2021. u 22:34

AMERIČKA vojska održala je manevre tokom kojih je simuliran rat sa Kinom.

КРАХ ИМПЕРИЈЕ: Амерички војници симулирали рат са Кином и изгубили

Foto: EPA/Depositphotos

Prema rečima generala Džona Hajtena, operacija je doživela krah, piše „Difens van“.

Tokom obraćanja na Institutu za tehnologije u razvoju, general je pozvao da se ubrza modernizacija oružanih snaga nakon propale operacije tokom koje su simulirane vojne akcije.

Hajten je istakao da je uzrok neuspeha to što je uslovni protivnik detaljno proučio potencijale američke vojske. Vojnici nisu uspeli da uspostave „informacionu dominaciju“, iako je ta strategija u Americi dugo smatrana efikasnom protiv Rusije i Kine, precizirao je general.

- Zamislite tek čime su se naši stvarni rivali bavili u poslednjih 20 godina... Morali smo napraviti korak unazad da vidimo šta smo propustili - rekao je general, prenosi „Difens njuz“.

Rezultati manevara naterali su Pentagon da razmisli o promeni strategije vođenja borbenih operacija. Prema pisanju „Stars end strajps“, Hajten je rekao da se šanse Amerike za uspeh u stvarnom sukobu sa protivnikom kao što je Kina „ubrzano smanjuju“. General je izneo niz „ambicioznih zahteva“ za poboljšanje vojne moći SAD, a takođe je dodao da sprečavanje rata sa Rusijom i Kinom navodno zavisi od toga koliko su Amerikanci spremni za njega.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (1)

UBIJTE ME LJUDI, REŠITE TAJ PROBLEM Vučić opoziciji: Nećete da me uplašite lažima