POSLE POSETE TIHANOVSKE: SAD pripremaju nove sankcije za Belorusiju

Tanjug

28. 07. 2021. u 00:09

SAD će nastaviti da rade na novim sankcijama protiv Belorusije i planiraju da ih najave tokom narednih nekoliko nedelja, obavestio je danas TASS izvor upoznat sa detaljima posete beloruske opozicionarke Svetlane Tihanovske Vašingtonu.

ПОСЛЕ ПОСЕТЕ ТИХАНОВСКЕ: САД припремају нове санкције за Белорусију

Svetlana Tihanovska / Foto Tanjug-AP

- Nisu joj data obećanja, niti rokovi, jer SAD rade na sankcijama bez obzira na njenu posetu - rekao je izvor i dodao da će nove sankcije verovatno biti najavljene tokom narednih nekoliko nedelja.

Ranije je Tihanovska tokom sastanka sa beloruskom zajednicom u Njujorku rekla da je tražila proširenje sankcija protiv Minska na sastanku u Vašingtonu prošle nedelje.

Beloruska opozicionarka boravi u SAD od 18. jula, prošle nedelje sastala se sa američkom državnom podsekretarkom za politička pitanja Viktorijom Nuland, a Stejt department je saopštio da je američki državni sekretar Entoni Blinken bio prisutan tokom dela sastanka.

Tihanovska je takođe imala odvojeni sastanak sa američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije