KOVID LEČE NA PARKINZIMA: Bolnice na Tajlandu prepune, lekari vraćaju pacijente

D. D. S.

27. 07. 2021. u 13:49

BOLNICE u Tajlandu su pod velikim pritiskom zbog velikog broja obolelih od koronavirusa i lekari su prisiljeni da, zbog nedostatka kreveta, pacijente leče - na parkinzima ispred bolnica.

КОВИД ЛЕЧЕ НА ПАРКИНЗИМА: Болнице на Тајlandu препуне, лекари враћају пацијенте

Foto AP

Za oko četiri meseca, od kako je krenuo novi talas Kovid-19, smrtni slučajevi u zemlji porasli su sa 100, na 4.146. Zbog pogoršanja epidemije, lekari moraju da vraćaju teško obolele slučajeve zaraze Kovidom-19, piše "Gardijan".

Tajland je dobijao pohvale zbog svog uspešnog odgovora na epidemiju prošle godine, kada je održavao najniži broj slučajeva na svetu, međutim gnev javnosti raste zbog spore kampanje vakcinacije. Vladi se zamera što nije uvela policijski čas pre nekoliko meseci kada je broj slučajeva bio manji. Razna ograničenja uvedena su 12. jula u visoko rizičnim oblastima, kao što je prestonica Bangkok.

U ponedeljak su stotine akademika i medijskih radnika objavili zajedničku izjavu u kojoj pozivaju na veću transparentnost u vezi sa ugovorima o vakcinama. Izjava je usledila pošto je u javnost procurelo pismo AstraZeneke, koja je rekla da će Tajlandu isporučiti 6 miliona doza vakcina mesečno, što se ne poklapa sa vladinom izjavom da bi trebalo da primi 10 miliona doza.

Samo oko pet odsto stanovništva Tajlanda potpuno je vakcinisano, dok je 17 odsto primilo jednu dozu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)