ZAŠTO ZAPAD NE VOLI RUSIJU? "Nervozni su - njihove iluzije su raspršene"

Novosti onlajn

23. 07. 2021. u 17:27

Zapad ne voli Rusiju jer vodi nezavisnu politiku i bori se za sopstvene interese – od nje se očekivala drugačija politika, saopštio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

ЗАШТО ЗАПАД НЕ ВОЛИ РУСИЈУ? Нервозни су - њихове илузије су распршене

Foto D. Dozet

Ne vole nas jer iluzije koje je Zapad imao prema nama, nakon raspada SSSR i nakon prvih godina Ruske Federacije - u onom smislu u kojem ona sada postoji – te iluzije su bile raspršene", objasnio je Lavrov.

On je naglasio da se Rusija nikad ni od koga nije zatvarala, jednostavno se treba naviknuti "da nas ne vole". On je naglasio da Rusija ima svoju istoriju i dostojanstvo, kao i resurse da to održava.

- Nervozni su jer Rusija nije opravdala očekivanja i vodi nezavisnu politiku, posebno kada zapad želi svima da diktira, a ne da se dogovara sa svima ostalima… To će se na žalost i dalje manifestovati - dodao je ministar.

On je naglasio da se ova politika Zapada jasno manifestuje u dokumentima samita NATO-a i EU. Kako je saopštio šef ruske diplomatije, Rusiju svuda gledaju kao neprijatelja i pretnju, protiv koje treba istupiti jedinstveno. Međutim, Rusija će uvek braniti svoje interese, ali će ostaviti otvorena vrata za saradnju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)