MEŠATE NAS SA AMERIKANCIMA: Lavrov poručio - "Rusija nema nameru da pošalje vojsku u Avganistan!"

Novosti onlajn

21. 07. 2021. u 19:37

RUSIJA ne razmatra mogućnost raspoređivanja svojih vojnika u Avganistanu niti bombardovanje položaja terorista na teritoriji ove zemlje, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

МЕШАТЕ НАС СА АМЕРИКАНЦИМА: Лавров поручио - Русија нема намеру да пошаље војску у Авганистан!

Foto: EPA

- Nema govora ni o kakvom bombardovanju niti invazije na Avganistan. Niko o tome ni ne razmišlja. Mešate nas sa Amerikancima ili sa iskustvom koje smo "poneli" iz sovjetskog vremena - rekao je Lavrov u intervjuu ruskim medijima, odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost da Rusija pošalje svoje vojnike u Avganistan zbog rasta terorističke pretnje.

On je naglasio da se u ruskom društvu uvrežilo mišljenje da je potrebno osigurati bezbednost svojih granica i stvoriti uslove da se bezbednost svih ostalih država osigurava kroz unutrašnje dogovore u okviru nacionalne ideologije.

- Imamo obavezu prema našim saveznicima – pred Tadžikistanom, Kirgistanom - kojima se rukovodimo u skladu sa tačkom Dogovora o kolektivnoj bezbednosti. Ako se desi bilo kakva agresija prema nekoj članici ODKB, odmah se vrše konsultacije kako bi se odredile mere za reagovanja i ugušila agresija", dodao je ministar.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)